O NAMA KONTAKT
..NonStop produkcija ...
... Live eventi ...
... Streaming ...
... Studijska snimanja ...
... Playout usluge ...
naslov

Naših prvih 29 godina...


Tvrtka ALATIR d.o.o. osnovana je 1992 godine.


  1. Opis djelatnosti poduzeća:

Poduzeće ALATIR d.o.o. osnovano je 03.11. 1992. godine. Kroz godine djelatnosti, osnovna djelatnost je bila pružanje usluga iz domene audio-video djelatnosti i s tim povezanim poslovima.

Unatrag 10 godina, poduzeće izgrađuje i pokreće „Playout Centar“ sa svom potrebnom infrastrukturom te pruža usluge izrade i obrade audio video sadržaja te emitiranje istih za potrebe nakladnika u sustavima multiplatformi (MaxTv, B.net, Vipnet, Optima, Bt.Net i drugim operatorima pružateljima kablovskih i IPTV usluga.

 

Vodeći stučnjak našeg tima u razvoju i implementaciji tehničke osnove našeg Playout centra bio je naš tehnički direktor, inž. Ivica Svirčić, danas tehničko vodstvo u tvrtki CROATEL.

Kolega Svirčić bio je i tehnički direktor od početaka pokretanja našeg projekta prve poslovne televizije KAPITL NETWORK (2005- 2012.).

 

       Tvrtka Alatir d.o.o. razvijala se intenzivno kroz cijelo razdoblje poslovanja u različitim poslovnim aktivnostima u audio-video i televizijskoj industriji.

Kraći opis djelatnosti svodimo na djelatnost do 1999. godine koju opisuje produkcija različitih programskih sadržaja za potrebe lokalnih televizija u republici Hrvatskoj. Jedna od ključnih djelatnosti bila je razvoj usluge TELE_SHOPPING-a (tzv. televizijske prodaje). Prvi smo u HR pokrenuli televizijsku prodaju 1994. Godine kada se je, u to vrijeme, na satelitskim kanalima prvi put pojavila zastava RH ( s brojem telefona za naručivanje proizvoda)uz druge zemlje u kojima je tv prodaja tada kao oblik trgovine postojala. Također, emitiranje TV prodaje odvijalo se i na tadašnjem jedinom nezavisnom kanalu OTV u Zagrebu, a kasnije i na drugim lokalnim televizijama. Također, 1996. godine započeli smo i prvo emitiranje televizijske prodaje na HRT-u koje se odvijalo sve do promjene regulatornog okvira koji je tada Zakonski zabranio tele shopping na javnoj televiziji.

Uz navedene djelatnosti, uvijek je u fokusu djelovanja bio televizijski medij tako da je vlasnik tvrtke razvijajući djelatnosti ALATIR-a bio sa skupinom prijatelja utemeljitelj i dioničar OTV-a, prve nezavisne televizijske kuće na ovim prostorima. Pružanje konzultatskih usluga OTV-u, te produkcija programskih sadržaja obilježila je poslovanje u devedesetim godinama.

Također, tvtka je sudjelovala u izgradnji mreže lokalnih televizija (Croatian Commercial Network – Hrvatska komercijalna mreža), mreža lokalnih komercijalnih TV postaja koja je djelovala 1999–2004. Činilo ju je sedam optičkim kabelom povezanih postaja: ATV (Split), Čakovečka televizija (Čakovec), OTV (Zagreb), RI-TV (Rijeka), STV Televizija Slavonije i Baranje (Osijek), TV Nova (Pula), VTV Televizija (Varaždin). Članice su emisijama iz vlastite proizvodnje sudjelovale u razmjeni programa, a sama mreža proizvodila je i distribuirala uglavnom program informativnoga sadržaja dok je najistaknutija emisija Vijesti dana CCN-a bila ta za koju smo producirali vijesti iz gospodarskog sektora kao i tjednu emisiju Boja Novca i KAPITAL-gospodarski magazin.

Paralelno sa time djelatnost Alatira svodila se i na dugogodišnji rad (od 1999-2007.) za najveću hrvatsku kompaniju INA, za koju smo producirali gotovo sve korporativne audio-video sadržaje.

Tvrtka Alatir d.o.o. jedan je od začetnika realizacije ideje i stvaranja KAPITAL NETWORK-a, prve poslovne televizije u Hrvatskoj i regiji. (2004-2012.)

Rad za Kapital Network svodio se na konzultantske usluge te izgradnju sustavaiorganizaciju usluge pružanja PLAYOUT sustava za potrebe televizije.